normipirkko

normipirkko

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

RUUSUJA, RUUSUJA, RUUSUJA..

Olipas ruusuinen äitienpäivä, vaikka ihan omin käsin ne kotiin kannoinkin.

Tyttären kanssa oli jo vietetty pitkitettyä äitienpäivää eli kokonaista kolme vuorokautta kahdenkeskistä stressitöntä laatuaikaa,jonka jälkeen
hänen piti palata omaan elämäänsä.Poika taas oli vasta noussut tautivuoteelta, joten en ehdottanutkaan mitään äitienpäivätapaamista.
Itse ajattelin,että taidan tulla kipeäksi ja olin suosiolla sopeutumassa taudinvastustusasentoon eli vaakaan hyvin tropattuna, kun puhelin soi.

Iäkäs ystäväni kadun alapäästä soitti ja kysyi kävelyseurakseen.Tiesin,ettei vauhti tule olemaan hirmuinen,joten lupauduin.
Lempeän lounatuulen puhaltaessa kiersimme rantoja myötäillen koko cityn ihaillen puhkeavaa,hennonvihreää puustoa ja pensaistoa,
kevätkukkia ja lintujen äänekästä iloa.
Yllättävin havainto oli kukkiva lemmikki!

Puolentoista tunnin ulkoilun jälkeen ystäväni esitti kahvikutsun ja sen tiimoilta vierähti toinen puolitoistatuntinen.
Siunattu rupeama kaikenkaikkiaan!
Ja kun vielä kannoin kotiin kymmenen suloista,täysin avautunutta,mutta hyvinvointista vaaleanpunaista ruusua, oli muistokin mahdollisesta
sairastumisesta pois pyyhkäisty!

Kyllä luonto ja hyvä seura lääkkeestä käyvät
uskoo

Normipirkko

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Nuukuuden turha painolasti

Minulla oli täti,joka varsinkin kuolemansa jälkeen osoittautui kovin säästäväiseksi.
Kellarista löytyi luultavasti kaikkien hänen elämänsä aikana tilattujen lehtien kellastuneet vuosikerrat siististi niputettuina ja kaikki ylijääneetkin narunpätkät
siististi kerille käärittyinä kaikesta muusta säästetystä puhumattakaan.

Johduin ajattelemaan häntä ja mahdollista sukurasitusta,kun äidyin himoitsemaan itselleni juuri kirjastosta lainaamaani kirjaa.
Kirjaston kirjan tietenkin kiltisti palautan, mutta samaisen kirjan haluaisin omaan hyllykkööni omalla exlibriksellä varustettuna.

Siis mikä on ongelma?

Se,ettei yksikään antikvariaatti Suomessa ilmoittaudu kyseisen kirjan haltijaksi,jotta voisin sen mieluiten edulliseen hintaan itselleni tilata.
Virallinen kirjakauppataho pyytää kirjasta enemmän kuin 40 euroa ja nettikirjakaupatkin enemmän kuin 27 euroa + tietenkin postikulut päälle.
Tuollaiset summat kirjasta huimaavat meikäläistä,joka on tottunut löytämään kirja-aarteensa pikkurahalla hyvin varustetuilta kirpputoreilta!

Siis jäljelle jää kaksi vaihtoehtoa: on kuljettava kirpputoreilla silmät avoinna mitä kirjoihin tulee tai laitettava hattu kiertämään..

Himoitsemani kirjan kehotan lukemaan ja sen tehtyään miettimään,onko tällainen nuukuus tässä tapauksessa luettava hyväksi
vai huonoksi perimäksi?

Kirja-arvosteluihin en ole voinut luottaa,sillä siinä missä toinen haukkuu kirjan (ja melkein tekijänkin) lyttyyn, kertoo toinen saaneensa
hauskimmat hetkensä kirjan parissa.

Itselleni on käynyt jälkimmäisen tavoin ja siksi HALUAN LÖYTÄÄ jostakin
Minna Lindgrenin Sivistyksen turhan painolastin!!

Voisiko kukaan auttaa kulkemalla kirppareilla silmät auki
kysyy

Normipirkko